Karulaugu-peekoni-quiche

Mahlane, maitseküllane ja lihtsalt väga hea quiche.

Idee siit.

271 kcal/100 g

2017-06-02 16.09.48.jpg

Põhi:

  • 240 g täisteranisujahu
  • 1 tl soola
  • 30 g riivitud parmesani
  • 150 g tükeldatud külma võid
  • 0,75 dl külma vett

Täidis:

  • 115 g toorsuitsupeekonit (kasutasin inglisepärast)
  • 100 g porrut
  • 70 g karulauku (asendasin 20 g basiiliku, 20 g rohelise sibula ja 25 g küüslauguga)
  • 5 kirsstomatit (100 g)
  • 3 muna
  • 1 tl sinepit
  • soola, pipart
  • 2 dl kohvikoort
  • 30 g parmesani
  • 50 g juustu

Näpi põhja koostisosad ühtlaseks. Vormi tainapall ja jäta u 30 minutiks külmikusse. Rulli tainas 0,5 sentimeetri paksuseks ja vooderda sellega 28 cm läbimõõduga võitatud pirukavorm.

Torgi põhi kahvliga kergelt läbi, kata küpsetuspaberiga ja pane raskuseks peale kuivatatud ube või küpsetuskuule.

Eelküpseta u 15 minutit 200 kraadi juures.

Täidise tarbeks haki peekon, viiluta porru ja karulauk. Prae peekonit, kuni see krõbedaks muutuma hakkab, lisa porru ja kuumuta veel paar minutit. Lõpuks sega hulka karulauk ja võta pann tulelt.

Jaga täidis eelküpsetatud pirukapõhjale ning tõsta peale viilutatud tomatid.

Klopi munad koos sinepi ja teiste maitseainetega lahti, lisa koor ja juustud ning vala täidisele.

Küpseta 180-kraadises ahjus 20 min kuni 30 minutit.

2017-06-02 16.11.00

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s