Krõbe suitsukanapirukas

See pirukas meeldis mulle oma kreemise ja maitseküllase täidise tõttu väga! Algretseptis oli kasutatud 400 grammi tainast, aga kuna mul oli 500-grammine pakk, kasutasin kõik ära.

Idee siit.

274 kcal/100 g

2017-06-03 12.03.372017-06-03 12.08.29

  • 500 g pärmi-lehttainast
  • üks keskmine porru (100 g)
  • 1 spl võid
  • 200 g toasooja sulatatud juustu
  • 2 muna
  • 1 dl vahukoort
  • 300 g suitsukanakuubikuid
  • 15 g hakitud rohelist sibulat

Sulata tainas külmkapis ja rulli jahusel pinnal kergelt lahti nii, et saaksid asetada taina 25 cm x 30 cm suuruse küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja ja 1,5 cm kõrguselt äärtele. Kui tainas on neljas võrdses tükis, siis rulli need äärtest kokku nii, et moodustuks ühtlane tainaplaat. Torka tainas kahvliga tihedalt läbi.

Lõika porru õhukesteks viiludeks ja prae pannil või sees pehmeks. Sega sulatatud juust munade ja koorega visplit kasutades ühtlaseks. Laota suitsukanatükid, roheline sibul ja porru vormi põhja ühtlaselt laiali, vala peale juustusegu ja küpseta ahjus 200 kraadi juures u 20 minutit kuni pirukas hakkab pealt kuldseks muutuma ja selle ääred on krõbedad. Lase pirukal vormis u 10 minutit taheneda.

2017-06-03 12.07.39

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s