Valge šokolaadi kook toorjuustu- ja rabarberikattega

See koogipõhi nägi ahjust tulles nii kuiv välja, et kooki maitstes oli mu üllatus suur. Põhi oli ülimahlane. Ilmselt on põhjus selles, et kook on gluteenivaba ehk valmistatud mandlijahust. Katteks on sidrunine toorjuustukreem, millele laotatud ahjus siirupiga magusaks küpsetatud rabarber. Alla kahe tüki korraga süüa ei suutnud.

Idee siit.

430 kcal/100 g

2017-06-02 15.53.252017-06-02 15.56.41

Valge šokolaadi-mandlikook:

  • 100 g võid
  • 100 g valget šokolaadi
  • 2 muna
  • 80 g suhkrut
  • 100 g mandlijahu

Sulata või. Haki šokolaad peenelt. Sega šokolaad sulatatud võiga ühtlaseks. Jahuta saadud segu.

Vahusta munad suhkruga õhuliseks ja kohevaks vahuks. Lisa mikserdades vähehaaval valge šokolaadi-või segu. Sega õrnalt sisse ka mandlijahu. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ja võiga määritud 20 cm koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 25 min kuni 30 minutit. Jahuta kook maha ja hoia mõni tund või üleöö külmikus.

Küpsetatud rabarber:

  • 130 g kooritud rabarberivarsi
  • 50 ml vett
  • 50 g suhkrut
  • 1 spl sidrunimahla

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Lõika rabarberivarred 1 cm tükkideks ja pane ahjukindlasse nõusse. Raputa üle suhkruga ning vala peale vesi ja sidrunimahl. Küpseta neid u 12 min, kuni need on pehmed, kuid veel ühes tükis. Kui rabarber on küps, vala vedelik ahjunõust pannile ja keeda see siirupiks. Seejärel vala tagasi rabarberi juurde. Jahuta ja hoia külmikus kuni serveerimiseni.

Katteks:

  • 50 g valget šokolaadi
  • 150 g toorjuustu
  • 50 g toasooja võid
  • 20 g tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • poole sidruni riivitud koor (3 g)

Sulata valge šokolaad ja jahuta see. Mikserda kokku toorjuust, või, tuhksuhkur, vanillisuhkur ja sidrunikoor. Viimasena sega sisse valge šokolaad. Laota koogile ja kaunista rabarberitükkidega.

2017-06-02 15.53.30

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Valge šokolaadi kook toorjuustu- ja rabarberikattega

  1. Pingback: Kõige parem rabarberikook läbi aegade | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s