Kana-kartulisalat

Väga mõnus kodune kartulisalat, mis pole küll päris klassikaline, kuid siiski väga hea!

Idee siit.

kaheksale (81 kcal/100 g)

2017-06-04 17.15.17

  • 2 kanafileed (520 g)
  • soola
  • 3 suurt kartulit (370 g)
  • 3 suurt porgandit (200 g)
  • 5 dl külmutatud rohelisi herneid (pann 270 g konserveeritud herneid)
  • 5 keedetud muna
  • 12 väikest marineeritud kurki (panin 340 g värsket kurki)
  • 40 g rohelist sibulat
  • 20 g hakitud värsket tilli
  • 20 g murulauku
  • 10 g karulauku
  • 2,4 dl kerget majoneesi (panin 100 g kerget majoneesi ja 200 g lahjat hapukoort)
  • pipart

Pane kanafileed potti, kalla peale vesi ja umbes teelusikatäis soola. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja keeda 15 min kuni 20 minutit või kuni kana on küps. Nõruta ja lase jahtuda, siis lõika väikesteks tükkideks.

Pane kanaliha suurde kaussi.

Koori kartulid, lõika väikesteks kuubikuteks. Koori porgandid, lõika väikesteks kuubikuteks. Pane potti, kata veega ja lisa 1 tl soola. Kuumuta keemiseni, keeda 10 min kuni 12 minutit, kuni köögiviljad on küpsed. Kalla keeduvesi minema, nõruta ja loputa külma veega, nõruta uuesti. Lase köögipaberil taheneda, siis lisa porgandid ja kartulid kaussi.

Lisa sulatatud ja nõrutatud herned, kooritud ja hakitud munad, hakitud marineeritud kurgid, hakitud sibul, hakitud till, murulauk ja karulauk. Sega juurde majonees, maitsesta soola-pipraga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s