Mmmmmmmm! Selle supi juures meeldis mulle küll kõik: maitse, tekstuur, värv! Boonusena veel lihtsalt valmiv ja vegan.
Idee siit.
kuuele (87 kcal/100 g)
- 400 g punaseid läätsesid
- 15 g värsket ingverit
- 2 sibulat (210 g)
- 25 g küüslauku
- maitse järgi tšillit
- 1 spl oliiviõli
- 2 tl karrit
- 1 l puljongit
- 800 g purustatud tomatit
- 800 ml lahjat kookospiima
- soola, pipart
Loputa läätsed ja nõruta kuivaks.
Peenesta ingver, sibul, küüslauk ja tšilli. Hauta paar minutit õlis. Lisa karri, kuum puljong, purustatud tomatid ja pestud läätsed. Kuumuta supp keemiseni ning hauta tasasel tulel 20 minutit, kuni läätsed on pehmed. Soovi korral püreesta supp.
Lisa kookospiim ja kuumuta supp uuesti läbi.
Tundub proovimist väärt asi. Kas on mõeldud kuivatatud või konserveeritud läätsi?
LikeLike
Kindlasti soovitan. Tänase vihmase ilmaga oleks eriti mõnus!
Kuivatatud läätsi.
LikeLike