Lihtne praetud riis munaga

Kiire, lihtne, maitsev.

Idee siit.

kuuele (158 kcal/100 g)

2017-06-11 15.55.55.jpg

  • 670 g keedetud Basmati riisi (keetsin 200 g riisi 675 ml vees)
  • 4 muna, lahtiklopituna
  • 20 g seesamiõli
  • soola
  • 2 spl oliiviõli
  • 600 g sea delikatesshakkliha
  • 20 g ingverit, hakituna
  • 25 g küüslauku, hakituna
  • 2 peotäit hakitud murulauku (50 g)
  • pipart
  • 30 ml sojakastet

Keeda riis al dente (hea oleks riisi eelnevalt hoida üleöö külmkapis). Sega omavahel munad, seesamiõli ja veidi soola.

Kuumuta vokkpannil õli korralikult kuumaks ja lisa hakkliha. Hakkliha oleks hea tõsta vähemalt tund enne toiduvalmistamist toasooja. Voki pidevalt segades kõrgel kuumusel, kuni hakkliha muudab värvi.

Lisa ingver, küüslauk ja osa murulaugust ning voki, kuni liha on läbi küpsenud. Maitsesta pipra ja sojakastmega. Sega kõik läbi ja voki veel veidi aega. Lisa riis ning voki kogu mass koos riisiga läbi.

Lükka riisi voki põhjast veidi äärtele ja lisa juurde voki põhjale lahtiklopitud munad. Sega läbi, keera kuumus ära ning kata vokkpann kaanega. Jäta umbes minutiks seisma, kuni munad on kalgendunud. Sega hüübinud munamass riisiga läbi. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Serveeri kohe, serveerides lisa veel murulauku.

2017-06-11 16.02.33

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s