Vürtsikas kõrvitsa-kikerhernesupp

Minu meelest on see supp hea vaid hapukoorega. Nii tomatised supid pole minu teema :(

kuuele (44 kcal/100 g)

2017-06-15 19.29.13.jpg

  • 1 spl oliiviõli
  • 120 g hakitud sibulat
  • 20 hakitud küüslauku
  • 3 viilutatud sellerivart (150 g)
  • 3 tükeldatud porgandit (225 g)
  • 3 tükeldatud kartulit (240 g)
  • 300 g tükeldatud kõrvitsat
  • 1400 ml puljongit
  • 800 ml purustatud tomateid
  • 420 g nõrutatud kikerherneid
  • maitse järgi tšillit
  • soola, pipart
  • 3 tl suhkrut

Kuumuta oliiviõli suures potis ja lisa sibul, küüslauk, seller ning porgand. Prae 5 minutit. Lisa kartulid ja kõrvits, prae veel paar minutit ning vala peale puljong ja purustatud tomatid.

Kui supp hakkab keema, lisa kikerherned ja tšilli. Lase supi 10 minutit vaiksel kuumusel keeda ning kontrolli, kas porgandid/kartulid on pehmed. Maitsesta soola/pipra ja suhkruga. Soovi korral raputa peale hakitud peterselli, lase supil 2 minutit seista ning serveeri.

2017-06-14 18.27.24-1.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s