Rabarberi-kohupiimakook

Päris kummaline, aga mul on jätkuvalt koduse kohupiimast tehtud purukoogi isu. Kahjuks see nii väga ei vaimustanud. Minu jaoks jäi tsiiipa hapuks. Kindlasti ei tasu seda kohe süüa, sest maitse läheb seistes paremaks! Ja enam mahlasem ei saaks üks kook vist olla!

Idee siit.

249 kcal/100 g

2017-06-15 19.36.18.jpg

Põhi:

  • 140 g võid
  • 70 g suhkrut
  • 1 munakollane
  • 240 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 10 ml vett

Rabarberikate:

  • 560 g rabarbereid
  • 40 ml vett
  • 35 g suhkrut

Kohupiimatäidis:

  • 2 muna
  • 145 g suhkrut
  • 10 g vanillisuhkrut
  • 400 g kohupiima (kasutasin ricotta‘t)
  • 200 g hapukoort (kasutasin 10-protsendilist)
  • 20 g kartulijahu (kasutasin maisitärklist)
  • 1 munavalge
  • 40 ml rabarberimahla

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munakollane. Sega kuivained omavahel ja lisa vahule. Pane kolmandik tainast kõrvale. Sega ülejäänu hulka 10 ml vett ning kata küpsetuspaberiga kaetud plaat saadud tainaga (kasutasin 25 cm x 25 cm vormi).

Puhasta rabarberid, tükelda, pane kastrulisse koos vähese vee ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, tõsta pliidilt kõrvale ja jäta 15 minutiks kaane alla seisma. Kata tainas nõrutatud rabarberiga (40 ml vedelikku hoia täidise jaoks).

Vahusta munakollased suhkrutega. Sega hulka kohupiim koos hapukoore ja kartulijahuga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarberimahlaga vahu hulka. Vala täidis rabarberitele ja pudista peale ülejäänud tainas. Küpseta 175 kraadi juures 50 min kuni 60 minutit. Lase jahtuda ja lõika tükkideks.

2017-06-15 19.33.08.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s