Šokolaadikeeks banaani ja šokolaaditükkidega

Kuna retsepti autor keeksi väga kiitis, ootasin sellelt palju. Minu jaoks oli see aga pettumus ja jäi liiga kuivaks. Martsipan kadus täitsa ära, kohe üldse ei tundnud selle maitset :( Sama lugu ka šokolaaditükkidega. Toores tainas maitses hästi, aga ahjus maitsed justkui tuhmusid.

Idee siit.

381 kcal/100 g

2017-06-18 15.46.32

  • 290 g jahu
  • 40 g kakaod
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 150 g toasooja võid
  • 120 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 250 g martsipani (vähemalt 50 % mandleid)
  • 3 küpset banaani (360 g)
  • 3 muna
  • 100 g šokolaaditükke (panin pooleks piimašokolaadi ja tumedat)

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega kausis kokku jahu, kakao, küpsetuspulber ja sool.

Vahusta või suhkrute ja martsipaniga heledaks kohevaks vahuks. Lisa ükshaaval banaanid ja seejärel ükshaaval munad. Sega kuivained juurde ja viimasena lisa šokolaaditükid. Kalla tainas 24 cm küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ja küpseta u 60 min kuni 70 minutit. Vajadusel kata pealt fooliumiga. Lase 15 minutit vormis jahtuda ja kummuta jahutusrestile.

2017-06-18 15.44.14

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s