Kookoskook rabarbriga

Mulle kookose ja rabarbi kombo meeldib ja see kook ka. Vaid ema jaoks jäi veidi liiga hapukaks. Kook ei vettinud tänu tärklisele ja põhja eelküpsetamisele üldse läbi. Põhi oli magus ja krõbe, täidis parajalt hapukas ning kate hästi kookosene ja magus.

Idee siit.

332 kcal/100 g

2017-06-22 12.02.07.jpg

Põhi:

  • 180 g nisujahu
  • 150 g võid
  • 45 g suhkrut
  • 2 spl külma vett

Täidis:

  • 500 g rabarbrit
  • 1 spl suhkrut
  • 1 spl maisitärklist
  • 25 g kookoshelbeid

Kate:

  • 2 muna
  • 180 g suhkrut
  • 100 g kookoshelbeid

Valmista kõigepealt tainas. Selleks sega jahu, või ja suhkur puruseks, lisa külm vesi ning suru tainas kokku. Suru saadud tainas 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele, pane vorm umbes 30 minutiks külma tahenema.

Eelküpseta kahvliga auguliseks torgitud koogipõhja 200-kraadises ahjus 15 minutit.

Lõika rabarber 2 cm juppideks, sega suhkru, tärklise ja kookoshelvestega.

Klopi katte jaoks munad suhkruga vahule, sega õrnalt juurde kookoshelbed.

Võta eelküpsetatud põhi ahjust välja, kata rabarbritäidisega ning määri peale vahustatud muna-kookosekate. Küpseta veel 30 minutit, kuni rabarbrid on pehmed ja kookoskate helekollane.

2017-06-22 11.59.07.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s