Lollikindel marinaad kaelakarbonaadile

Sel aastal olid marinaadide koha pealt teemas eelnevate aastate leiud. Ehk käiku läksid sinepi-mee, Teriyaki ja Kõrgõzstani marinaadid. Siiski proovisin ühe uue ka ära. Lihale andis see korralikult maitset külge, nii et ilmselt jääb ka see kasutusse. Mina tegin veiniga, aga tasub kindlasti ka veiniäädikaga proovida, et veel rohkem vunki juurde saada.

Idee Oma Maitsest.

2017-06-23 16.43.24.jpg

  • 1 kg sea kaelakarbonaadi
  • 100 ml õli
  • 100 ml valge veini või veiniäädika ja vee segu või äädika ja allika- või Borjomi vee segu
  • 3 sibulat jämedate ratastena
  • peotäis peterselli hakituna (asendasin rohelise sibulaga)
  • 1 spl vedelat mett
  • 1 kuhjaga tl meresoola
  • 1 tl pipart
  • soovi korral 3 hakitud küüslauguküünt

Sega marinaadiained kokku. Lõika liha parajateks tükkideks: esmalt ristikiudu 1,5 cm kuni 2 cm paksused viilud ja siis sealt kuubikud 4 cm kuni 5 cm pikkuste servadega. Kalla marinaad lihale ning sõtku ja masseeri nüüd kogu marinaad u 5 min jooksul liha sisse. Suru ja pigista kohe mõnuga. See etapp on hästi oluline mahlase ja maitsva lõpptulemuse jaoks.

Jäta liha marinaadis vähemalt 2 h kuni 4 tunniks seisma.

Lükka liha ja sibul metallvarraste otsa, jäta lihatükkide vahele väikesed vahed ning aseta vardad ettevalmistatud sütele või grillile küpsema.

Orienteeruv küpsemisaeg peaks olema 15 min kuni 20 minutit, aga tasub vahepeal kontrolliks üht tükki proovida.

2017-06-23 18.40.51.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s