Kõrvitsapüreesupp suitsutatud kanalihaga

Sellest supist ei oodanud ma midagi, sest see koosneb ju pmts ainult kõrvitsast. Aga sügavkülm oli kõrvitsat täis, nii et käiku see retsept läks. Imekombel aga suudavad natuke basiilikut ja sidrunimahla kõrvitsa maitse ära kaotada ning köögikoor teeb supi mõnusalt kreemiseks. Natuke vedel sai, aga muidu meeldis väga.

Idee siit.

kuuele (58 kcal/100 g)

2017-06-28 17.30.28.jpg

  • 1,5 kg kõrvitsat
  • 1 spl oliiviõli
  • maitse järgi tšillit
  • 12 basiilikulehte (5 g)
  • u 800 ml keevat puljongit
  • 400 ml vahukoort (kasutasin köögikoort)
  • soola
  • poole sidruni mahl (20 ml)
  • 400 g suitsukana

Koori ja puhasta kõrvits ning lõika kuubikuteks. Pane pott tulele ning lisa õli, tšilli, basiilikulehed ja kõrvits, kuumuta segades kuni 5 minutit. Kalla kõrvitsatele keevat puljongit, et kõrvitsad oleks napilt veega kaetud ning lase 15 minutit keeda. Püreesta kõrvitsad, lisa vahukoor ja püreesta veel. Maitsesta supp soola ja sidrunimahlaga. Serveerimisel aseta supi keskele kuubikuteks lõigatud suitsukana.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s