Kakaoküpsised metspähklite ja valge šokolaadiga

Need küpsised olid kahjuks suhteliselt mittemidagi ütlevad. Maitset ja iseloomu vähe. Lisandid kadusid täiesti ära, nii et neid tasuks suuremas koguses lisada.

Idee siit.

10 tk 

2017-07-01 16.30.47.jpg

  • 100 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 3 spl kakaopulbrit
  • 50 g pruuni suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 50 g võid
  • 1 muna
  • 2 spl 20-protsendilist hapukoort
  • 15 g hakitud metsapähkleid
  • 20 g hakitud valget šokolaadi

Sega jahu küpsetuspulbri, kakao, suhkrute ja soolaga. Lisa võitükid. Haki segu noaga või näppudega puruseks. Lisa lahtiklopitud muna ja sega tainaks. Lisa hapukoor, metsapähklid ja šokolaad.

Moodusta tainast umbes 5 cm läbimõõduga rull, mässi toidukilesse ja hoia vähemalt tund aega sügavkülmas.

Küpsetamiseks soojenda ahi 200 kraadini. Võta külmkapist rull, lõika see umbes 4 cm paksusteks ketasteks. Lao küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes küpsiste vahele paar cm ruumi, sest nad kerkivad ja küpsevad suuremateks. Küpseta umbes 15 minutit.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s