Kana-tomatihautis

Kuna suve ei paista hetkel kuskil, siis sobib see sügisene hautis tänasesse päeva imeliselt. Kodune ja seest soojendav.

Idee siit.

seitsmele-kaheksale (91 kcal/100 g)

2017-07-02 18.54.15.jpg

  • 1 spl oliiviõli
  • 1 kg kana kintsuliha (nahata ja kondita)
  • maitse järgi soola
  • 220 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • 2 tl kuivatatud punet
  • 2 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • noaotsaga kaneeli
  • maitse järgi tšillit
  • 20 pipratera
  • 2 suurt purki konservtomateid (terved tomatid omas mahlas, 680 g)
  • 4 porgandit (410 g)
  • 6 kartulit (700 g)
  • 2 paprikat (380 g)
  • värsket peterselli

Kuumuta pannil veidi õli ja pruunista selles kanakintsud mõlemalt poolt. Maitsesta soolaga. Tõsta haudepotti.

Haki sibul ja küüslauguküüned, kuumuta need pannil samas rasvas madalal kuumusel läbipaistvaks, selleks kulub umbes 7 minutit. Lisa potti kana juurde.

Puista kanatükkidele jahvatatud vürtsid ja tšilli, lisa ka pipraterad, sega läbi. Vala peale tomatikonserv. Kata pott kaanega. Hauta pliidil madalal kuumusel või ahjus 180 kraadi juures 45 minutit.

Tükelda porgandid ja kartulid, lisa hautisele ja lase veel 45 minutit podiseda. Tükelda paprikad ja lisa need 20 minutit enne roa valmimist.

Serveerimisel raputa soovi korral peale hakitud peterselli.

2017-07-02 19.36.25

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s