Mee-riisipannkoogid

See tainas oli õudne. Nii vedel, et pannkoogid vajusid pannil laiaks. Ei mingit kohevust. Küpsetamine võttis seega päris kaua aega ja pannkoogid ei näinud eriti ilusad välja. Siiski maitsesid need hästi, eriti ülimagusa apelsini-meesiirupiga.

Idee siit.

kahele (326 kcal/100 g)

2017-07-02 12.28.26

  • 60 g nisujahu
  • 60 g riisijahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 2 muna
  • 200 ml piima
  • 100 g mett
  • 40 g võid

Siirup (316 kcal/100 g):

  • 140 g mett
  • ühe apelsini mahl (110 ml)
  • ühe apelsini riivitud koor (5 g)
  • 0,5 tl kaneeli

Sega jahud, küpsetuspulber ja sool hästi läbi. Klopi munad lahti ning sega hulka piim, mesi ja sulatatud või. Sega kuivained vedelikuga.

Tõsta lusikaga pannile väikesed koogid ning küpseta kuldseks ja krõbedaks.

Siirupi jaoks sega mesi, apelsinimahl ja riivitud koor ning kaneel. Keeda, kuni vedelik pakseneb ja muutub siirupiseks. Nirista siirup kookidele.

2017-07-02 12.20.19

 

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s