Selleri-lillkapsasupp suitsulõhega

See retsept on tõeline üllataja. Seller ei meeldi mulle üldse! Samuti pole ma suur lillkapsasõber. Aga kokku pannes ei jää kummagi maitse domineerima ja saab ühe eriti kreemise supi. Lõhe on kirss tordil! Nii et kui kodus sellerit üle (mul on kogu aeg :D), siis tasub kindlasti seda suppi proovida!

Idee siit.

kuuele (65 kcal/100 g)

2017-07-05 18.38.08.jpg

  • 1 keskmine sibul (65 g)
  • 20 g küüslauku
  • maitse järgi tšillit
  • 20 g oliiviõli
  • mõned kartulid (panin 405 g)
  • 1 lillkapsas (panin 600 g)
  • 1,5 l kuni 2 l puljongit (panin 1,7 l)
  • punt varssellerit (panin 400 g)
  • 1 punt lehtpeterselli (kasuta ainult lehti; 20 g)
  • 2 dl vahukoort
  • paar peotäit riivitud juustu (panin 60 g paremsani)
  • soola, pipart
  • 180 g suitsulõhet

Haki sibul, küüslauk ja tšilli peeneks ning prae poti põhjas madalal kuumusel õli sees 5 minutit kuni need on pehmed, aga ära pruunista. Lisa tükeldatud kartul ja lillkapsaõisikud ning kuumuta veel 5 minutit aeg-ajalt segades. Lisa puljong, lase keema tõusta, alanda kuumust ja lase podiseda 5 minutit kuni kartul hakkab pehmeks muutuma.

Lisa peenelt viilutatud seller, lase keema tõusta, alanda kuumust ja keeda madalal kuumusel 5 min kuni 8 minutit kuni seller on pehme. Lisa petersellilehed ja lase supil veel 3 minutit podiseda. Sega hulka vahukoor, kuumuta läbi ja töötle saumikserit kasutades püreeks, suru soovi korral läbi sõela (kui soovid eriti ühtlast ja kreemjat tulemust), lisa riivitud juust, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri koos tükeldatud suitsulõhega. Peale võid puistata hakitud sellerilehti.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s