Krõbe tatramüsli ehk tatragranola

Toortatramüsli on mu lemmik. Täpsemalt öeldes see müsli. Aga ka siinne variant on mõnus. Erineb see mu lemmikust selle poolest, et siin on lisatud ka kuivatatud ploome, jõhvikaid ja rosinaid, mis kõik lisaks meele magusust juurde annavad. Ehk siis tuleb mõnusalt magus ja ülimalt krõmps müsli.

Idee siit.

u 550 g (493 kcal/100 g)

2017-07-06 18.16.04.jpg

  • 50 g mandleid või pähkleid (panin 25 g mandleid, 13 g sarapuupähkleid, 13 g India pähkleid)
  • 150 g toortatart
  • 50 g seedermänniseemneid või muid seemneid (panin pooleks päevalille- ja kõrvitsaseemneid)
  • 50 g kookoshelbeid
  • 25 g seesamiseemneid
  • 25 g mandlilaaste
  • 2 spl vedelat mett
  • 2 spl kookosõli
  • 65 g kuivatatud ploome
  • 35 g kuivatatud jõhvikaid
  • 50 g rosinaid

Haki mandlid või pähklid väiksemaks. Tõsta kaussi toortatar, hakitud mandlid või pähklid, seedermänniseemned, kookoshelbed, seesamiseemned, mandlilaastud, mesi ja kookosõli. Sega hoolsalt läbi, nii et kõik ained oleksid mee ja kookosõliga koos.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Laota sellele võimalikult õhukeselt ja ühtlaselt müslisegu. Rösti 160-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Sega vahepeal.

Tõsta plaat ahjust, lase müslil jahtuda. Haki kuivatatud ploomid väiksemaks. Sega hakitud ploomid, rosinad ja jõhvikad müsli hulka. Hoia müslit õhukindlas purgis.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s