Peekoni-juustupuder

Minu elukaaslane üldiselt putru ei söö, aga tahtsin seda fakti muuta. Võistluse võitnud puder tundus selleks hea kandidaat. Ja sõigi ilma nurinata ära ning järgmine päev läks kordamisele!

Idee siit.

ühele

2017-07-08 11.10.25.jpg

  • 1,5 dl vett
  • 0,5 dl piima
  • soola
  • 50 g täisterakaerahelbeid
  • 20 g kõrvitsa- ja/või päevalilleseemneid (jätsin välja)
  • 1 munavalge (järgmisel päeval jätsin välja, hea ka nii)
  • 60 g Cheddar’it või parmesani (kasutasin tavalist juustu)
  • 60 g peekonit
  • 10 g võid
  • pipart
  • hakitud rohelist sibulat

Pane vesi ja piim keema, lisa ka näpuotsatäis soola. Kui vedelik keeb, lisa potti kaerahelbed ja seemned.

Kui helbed on juba peaaegu kogu vedeliku sisse imanud, siis lisa vahustatud munavalge samal ajal koguaeg putru segades.

Seejärel lõika juust viiludeks, jäta veidi alles ka peale riivimiseks. Tükelda peekon.

Kui puder on valmis, lisa või, sega puder läbi ning seejärel suru juustuviilud pudru sisse ja tõsta pott kõrvale.

Prae peekonitükid.

Sega sulanud juust pudruga korralikult läbi. Lisa enamik peekonitükke pudrule ning natuke jäta ka kaunistamiseks.

Serveeri puder – tõsta kaussi, lisa riivitud juust, peale peekonitükid ning kõige peale tükeldatud roheline sibul.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s