Kevadine salat soolalõhe ja ürdikastmega

Ma ei tee peaaegu kunagi tööle hapukoore/-majoneesikastmega salateid. Ja veel nii rohke kastmekogusega. Ei tea, kas just seepärast tundus see salat mulle lihtsalt imelisena. Oleks tahtnud karbi puhtaks lakkuda. Nii nii hea!

Idee siit.

neljale (121 kcal/100 g)

2017-07-10 18.02.25.jpg

  • 12 keedetud vutimuna (150 g)
  • 25 g kõrvitsaseemneid
  • erinevaid salatilehti (kasutasin 200 g lehtsalatit)
  • 2 avokaadot (230 g)
  • 125 g redist
  • 185 g soolalõhet
  • pipart

Ürdikaste:

  • 160 g lahjat majoneesi
  • 250 g 10-protsendilist hapukoort
  • peotäis värsket peterselli (20 g)
  • 20 ml sidrunimahla
  • soola

Kõigepealt valmista ürdikaste.  Selleks pane kõik ained kannmikserisse ja surista ühtlaseks. Tõsta salati valmistamise ajaks külmkappi maitsestuma.

Aja vesi keema ja tõsta vutimunad keevasse vette. Keeda 3 minutit. Jahuta külma vee all.

Rösti kõrvitsaseemneid kuumal kuival pannil minuti jagu pidevalt segades.

Salati jaoks pese ja kuivata salatilehed, lao vaagnale. Tõsta peale avokaadoviilud, õhukeselt viilutatud redis, soolalõhe lõigud ja poolitatud vutimunad. Puista peale röstitud kõrvitsaseemned ja jahvata peale pipart. Kõrvale serveeri ürdikaste.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s