Selle retseptiga ei läinud mul kõige paremini. Šokolaadi kulus palju rohkem ja mandlivõiet kasutasin liiga vähe ära, sest tundus, et rohkem poleks korvikeste sisse lihtsalt mahtunud. Seega jäi domineerima mustikas ja lahtilõigates polnud tulemus päris sama mis algretseptis. Kindlasti tasuks korvikesed pigem minimuffinivormidesse teha, et need oleks ühe ampsuga söödavad. Kuna mul pressis aeg peale, siis oli lihtsam suurtesse teha: vähem jamamist.
Idee siit.
4 suurt v 8 väikest (452 kcal/100 g)
- 115 g mustikaid
- 15 g mett
- 10 ml sidrunimahla
- 40 g mandlivõiet
- 140 g hakitud tumedat šokolaadi
Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
Sega ahjukindlas nõus mustikad, mesi ja sidrunimahl. Rösti ahjus 10 min kuni 15 minutit kuni mustikad on kergelt mahla välja ajanud. Jahuta toatemperatuurini.
Kui mustikad on ahjus, sulata šokolaad vesivannil. Kui šokolaad on sulanud, pane supilusikatäis seda muffinivormi ja keeruta vormi käes, et ka ääred saaks 2 cm kuni 3 cm ulatuses kaetud. Korda ülejäänud vormidega ja pane need 15 min kuni 30 minutiks sügavkülma.
Kui šokolaad on vormides tahkunud, pane 10 g mandlivõiet igasse vormi ja kata see supilusikatäie röstitud mustikate ja nende mahladega. Kõige peale pane supilusikatäis sulatatud šokolaadi.
Pane vormid uuesti 30 minutiks sügavkülma. Säilita sügavkülmas.