Šokolaadikorvikesed mustikate ja mandlivõidega

Selle retseptiga ei läinud mul kõige paremini. Šokolaadi kulus palju rohkem ja mandlivõiet kasutasin liiga vähe ära, sest tundus, et rohkem poleks korvikeste sisse lihtsalt mahtunud. Seega jäi domineerima mustikas ja lahtilõigates polnud tulemus päris sama mis algretseptis. Kindlasti tasuks korvikesed pigem minimuffinivormidesse teha, et need oleks ühe ampsuga söödavad. Kuna mul pressis aeg peale, siis oli lihtsam suurtesse teha: vähem jamamist.

Idee siit.

4 suurt v 8 väikest (452 kcal/100 g)

2017-07-11 19.23.02.jpg

  • 115 g mustikaid
  • 15 g mett
  • 10 ml sidrunimahla
  • 40 g mandlivõiet
  • 140 g hakitud tumedat šokolaadi

Eelkuumuta ahi 180 kraadini.

Sega ahjukindlas nõus mustikad, mesi ja sidrunimahl. Rösti ahjus 10 min kuni 15 minutit kuni mustikad on kergelt mahla välja ajanud. Jahuta toatemperatuurini.

Kui mustikad on ahjus, sulata šokolaad vesivannil. Kui šokolaad on sulanud, pane supilusikatäis seda muffinivormi ja keeruta vormi käes, et ka ääred saaks 2 cm kuni 3 cm ulatuses kaetud. Korda ülejäänud vormidega ja pane need 15 min kuni 30 minutiks sügavkülma.

Kui šokolaad on vormides tahkunud, pane 10 g mandlivõiet igasse vormi ja kata see supilusikatäie röstitud mustikate ja nende mahladega. Kõige peale pane supilusikatäis sulatatud šokolaadi.

Pane vormid uuesti 30 minutiks sügavkülma. Säilita sügavkülmas.

2017-07-11 19.18.22-3.jpg2017-07-11 19.20.27.jpg

 

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s