Kakaokreemitort mustsõstardega

Maitselt hästi mahe kook. Kreem ei tule eriti magus, nii et domineerima jäävad hapukad mustsõstrad. Seepärast riivisingi peale šokolaadi. Koogivormis tuleks kindlasti kasutada tordikilet, mille peale tulin liiga hilja. Seega jäid ääred päris koledad.

Idee siit.

287 kcal/100 g

2017-07-13 18.45.21.jpg2017-07-13 18.52.08.jpg

Põhi:

  • 180 g šokolaaditäidisega vahvleid
  • 40 g võid

Täidis:

  • 5 želatiinilehte
  • 3 dl piima
  • 5 spl kakaopulbrit (30 g)
  • 2 muna
  • 100 g suhkrut
  • 3 dl vahukoort (mul oli 290 ml)
  • 150 g külmutatud mustsõstraid

Purusta vahvlid, sega sulatatud võiga ning suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale.

Pane želatiinilehed külma vette paisuma.

Kuumuta piim keemiseni, lisa vähese piimaga ühtlaseks segatud kakaopulber, keeda läbi.

Vahusta munad suhkruga, lisa veidi keevat piima-kakaosegu, sega ühtlaseks ning lisa segades potti keeva piima hulka. Kuumuta segades keemiseni, aga ära keeda.

Tõsta tulelt kõrvale, lisa paisutatud ja kuivemaks pigistatud želatiinilehed ning lase aeg-ajalt segades jahtuda. Vahusta koor ning lisa tardumise piiril olevale kakaosegule.

Jaota vormi vahvlipõhjale külmutatud mustsõstrad ning vala peale kakaokreem. Lase üleöö külmkapis seista.

2017-07-13 18.50.06.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s