Martsipaniga marjakook mandlipõhjal

Kook täpselt minu maitsele. Nii palju martsipani, mis sobib ideaalselt hapude marjadega. Mmm! Tihti kipuvad toorjuustukoogid pealt lõhenema, kuid see kook tuli nii imeilusalt sile, et ei pidanud sellele hapukoorekihti lisamagi :P

Idee siit.

350 kcal/100 g

2017-07-13 18.29.07.jpg

Põhi:

  • 50 g külma võid
  • 150 g mandlijahu
  • 2 spl suhkrusiirupit (60 g)

Tükelda või, lisa mandlijahule ja haki noaga või näpi sõrmedega ühtlaseks puruks, lisa siirup, sega ühtlaseks ja suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Põhi kata enne küpsetuspaberiga. Kui tainas liiga palju käte külge hakkab, tee käed niiskeks. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma.

Täidis:

  • 400 g toasooja toorjuustu
  • 200 g maitsestamata kohupiima (kasutasin ricotta‘t)
  • 160 g suhkrusiirupit
  • 4 toasooja muna (panin 3 muna ja ühe munakollase)
  • 1 tl mandliekstrakti
  • 200 g martsipani
  • 150 g punaseid sõstraid (see on sulatatud ja nõrutatud marjade kaal)

Sega visplit kasutades toasoe toorjuust kohupiima ja siirupiga läbi, lisa ükshaaval munad ja sega ühtlaseks. Lisa mandliekstrakt, u 1 cm tükkideks lõigatud martsipan ja marjad ning sega õrnalt läbi. Vala täidis vormi ja küpseta ahjus 160 kraadi juures u 50 minutit kuni täidis on tahenenud (keskelt võib kook veel võdiseda).

Keera ahi kinni, tee ahjuuks praokile, lase koogil ahjus täielikult jahtuda ning aseta seejärel külmkappi. Hoia külmas enne lahtilõikamist vähemalt 2 h kuni 3 h.

2017-07-13 18.27.46.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s