Kodused mandlikreemiga sarvesaiad

Need sarvesaiad on väike petukaup, sest saiu ma ise ei küpsetanud. Ega retseptis polnud nõutudki, aga ikkagi tunnen, nagu oleksin sööjaid petnud :D Paljast croissant‘i ma ise eales ei söökski, aga sedasi täidetuna oli see täiesti imeline. Täidist oli nii rikkalikult, et söömine polnudki kõige lihtsam protsess :P Kiidusõnu tuli palju, nii et kindlasti proovige. Pärast ühe sarvesaia ära söömist on magusaisu täielikult rahuldatud ja süda ehk läigib ka pisut :D

Idee siit.

4 tk (468 kcal/100 g)

2017-07-21 13.02.23.jpg

  • 4 sarvesaiakest ehk croissant´i (kõige klassikalisemad on kõige paremad; 280 g)

Täidis:

  • 100 g martsipani
  • 100 g toasooja toorjuustu
  • 4 spl suhkrut
  • 50 g toasooja võid

Purukate:

  • 60 g jahu
  • 45 g suhkrut
  • 0,5 tl kaneeli
  • 25 g võid
  • 25 g toorjuustu

Täidise jaoks tükelda martsipan ning sega kokku toorjuustuga. Lase segul seista vähemalt pool tundi, et martsipan ilusti toorjuustumassi sulaks (vahepeal võid segamas käia). Seejärel lisa ülejäänud ained ning sega kõik ühtlaseks. Pole hullu, kui mõned martsipanitükid täielikult ära ei sula!

Katte jaoks sega kuivained omavahel. Lisa ülejäänud 2 komponenti ning näpi tainas purutaoliseks massiks (ära üle sega!).

Tee sarvesaiakestele horisontaalselt sisselõige, kuid neid täielikult läbi lõikamata. Täida saiakesed kreemiga, aga jäta pisut ka peale määrimiseks. Seejärel aseta sarvesaiad ahjuplaadile (tihedasti kõrvuti) ja määri neile peale õhukese kihina täidist (nii kinnitub kate paremini). Raputa peale tainapuru ning küpseta seejärel pöördõhuga režiimil 180 kraadi juures 7 min kuni 10 minutit.

Maitsevad kõige paremini jahtununa.

2017-07-21 12.58.30

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s