Kartuli-ürdisaiakesed

Saiakesi soovitati serveerida soojalt, aga ma tegin need hoopis piknikule kaasa. Minu meelest mekkisid ka jahtunult hästi. Kuid tõesti mitte sama hästi kui soojana. Täidisesse lisasin kartulile seltsiks ka parmesani ja peekonit, mis oli kindlasti hea otsus!

Idee siit.

plaaditäis (311 kcal/100 g)

2017-07-22 12.43.11.jpg

  • 3 kooritud, keedetud ja pudruks surutud kartulit (395 g)
  • 50 g võid
  • peotäis rohelist sibulat vm meelepärast ürti hakituna (30 g)
  • 70 g riivitud parmesani
  • 70 g tükeldatud suitsupeekonit
  • soola, pipart
  • 500 g lehttainast
  • muna määrimiseks

Sega kuuma kartulipudru sisse tükeldatud või ja lase sulada. Sega juurde hakitud ürdid, juust, peekon ning maitsesta segu soola ja pipraga.

Rulli jahusel pinnal tainas piklikuks ribaks. Riba keskmisele 1/3-le laota kartulitäidist, suru see ühtlaseks “vorstiks” ning tõsta mõlemad tainaääred kartulipudru peale. Keera liitekoht allapoole ning lõika täidetud tainavorstist meelepärase suurusega saiakesed.

Tõsta ahjuplaadile, määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures (pöördõhuga) 10 min kuni 15 minutit ehk seni, kuni saiakesed on kaunilt kuldpruunid.

2017-07-22 12.42.51

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s