Nutella-täidisega babka

Polnud päris ammu pärmiga mässanud, nii et vahelduseks oli tore. Eriti selle tainaga, mille juures kerkimine polnud probleem ja tainas oli lihtsasti töödeldav. Valmis küpsetis mulle aga üleliia ei meeldinud. Täidist oli mu jaoks liiga vähe ja babka jäi seest veidi toores/nätske. Samas järgmiseks õhtuks oli see tänu sõprade abile otsas, nii et ehk olen veidi liiga kriitiline :D

Idee siit.

386 kcal/100 g

2017-07-23 16.44.35

  • 30 g presspärmi
  • 2 dl piima
  • 500 g jahu
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 2 munakollast
  • 1 tl soola
  • poole sidruni riivitud koor
  • 100 g võid
  • 200 g Nutellat
  • määrimiseks muna

Lahusta pärm käesoojas piimas. Kalla juurde umbes pool jahukogusest ja sega tainas ühtlaseks. Lase soojas kohas 20 min kuni 30 minutit kerkida.

Lisa eelkergitusele suhkruga kergelt vahustatud munakollased, sool, sidrunikoor ning ülejäänud kogus jahu. Pidevalt sõtkudes lisa ka järk-järgult pehme või sulatatud või.
Sõtku kuni tainas on ühtlane, läikiv ning lööb käte ja kausi küljest lahti. Kata rätiku või toidukilega ning jäta sooja kohta kerkima kuni selle maht on vähemalt kahekordseks kerkinud.

Kerkinud tainas kalla ettevaatlikult jahusele töölaulale ning rulli tainarulliga õrnalt vajutades tainas ühtlaseks ristkülikuks.

Määri lahtirullitud tainale Nutella ja keera siis tainas rulli. Jaota terava noaga rull pikkupidi kaheks võrdseks ribaks. Punu või põimi tainaribad kokku ning keera palmik omakorda kaheks. Tõsta võiga määritud keeksivormi ja küpseta 180 kraadi kuni 200 kraadi juures u 25 minutit. Kui küpsetis kipub liiga tumedaks pealt minema, kata babka foliumiga. Valmis babkale puista tuhksuhkrut.

2017-07-23 16.42.01

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s