Muffinid päikesekuivatatud tomatite ja oliividega

Mehe meelest jäi neist muffinitest miskit puudu…näiteks sink :D Mina seda ei igatsenud, aga oliivide asemel oleksin pigem šampinjone vms kasutanud.

Idee siit.

12 tk (225 kcal/100 g)

2017-07-28 11.20.36.jpg

  • 150 g nisujahu
  • 100 g täisteranisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soola
  • 300 ml külma vett
  • 1 tl valge veini äädikat
  • 65 g rapsiõli
  • 1 spl õli
  • 200 g peenelt hakitud sibulaid
  • näpuotsatäis soola
  • 2 tl kuivatatud punet
  • 3 kuhjaga spl hakitud oliive + 12 kivita oliivi  (30 g + 45 g)
  • 3 kuhjaga spl hakitud päikesekuivatatud tomateid (65 g)

Pane ahi 200 kraadi juurde kuumenema. Sega nisujahu täisteranisujahu, küpsetuspulbri ja soolaga läbi. Jäta praegu segu kõrvale.

Teises kausis sega külm vesi äädika ja õliga läbi. Jäta segu kõrvale.

Aja pann kuumaks ja vala sinna 1 spl õli. Lisa peenelt hakitud sibulad ja natuke soola. Prae paar minutit, kuni sibulad on kergelt kuldpruunid. Lisa pune ning prae veel minutike. Sega praesibulad hakitud oliivide ja päikesekuivatatud tomatitega läbi. Kui ahi on kuum, pane muffinipaberid vormi valmis. Sega kuivained märja seguga. Lisa sibulasegu ja sega veel õrnalt läbi. Tõsta tainas supilusikaga muffinipaberitesse. Suru igasse muffinisse üks oliiv. Küpseta 20 min kuni 25 minutit.

2017-07-27 22.44.51

 

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s