Tervislikud banaani-kaeramuffinid

Teistsugused muffinid, mis on ülimalt pehmed ja magusad ning seda grammigi suhkrut kasutamata. Jahtununa maitsesid paremini..vähemalt mu mehe meelest, kellele datlid ei meeldi. Soojana oli nende maitse liialt üle käiv. Kattega läksin liiale ja ei kasutanud selleks ka just kõige paremaid asju.

Idee siit.

6 tk (320 kcal/100 g)

2017-07-28 11.22.11.jpg

  • 140 g täisterakaerahelbeid
  • 215 g hästi küpset banaani
  • 2 suurt muna
  • 55 g kookosõli
  • 100 g rosinaid
  • 0,75 tl jahvatatud kaneeli
  • 7 g küpsetuspulbrit
  • 75 g tükeldatud datleid
  • 0,5 dl hakitud kuivatatud jõhvikaid, šokolaadi või pähkleid või mandli- või kookoslaaste (panin 20 g Kreeka pähkleid, 10 g kookoslaaste ja 10 g kakaonibse)

Aseta kaerahelbed, banaanid, munakollased, kookosõli ja rosinad kannmikserisse ning töötle ühtlaseks massiks (kuni kaerahelbed on puruks läinud). Lase tainal 20 minutit seista.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega kõigepealt küpsetuspulber ja datlid taina hulka, seejärel õrnalt munavalgevaht.

Jaota tainas 6 muffinivormi vahel, mis on eelnevalt korralikult võiga määritud ja jahuga üle puistatud või mis on kaetud küpsetuspaberiga. Jaota soovi korral peale hakitud jõhvikad, šokolaad vm ja küpseta ahjus 170 kraadi juures 30 min kuni 40 minutit kuni sissetorgatud tikk tuleb puhtalt välja.

Lase ahjust võetud muffinitel vormis u 10 minutit taheneda, eemalda seejärel vormist ja jäta restile jahtuma.

2017-07-28 11.21.20

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s