Karamelline kook soolahelvestega

Kohe, kui suhkruta kondenspiima purgi lahti tegin, mõtlesin, et okou…seda annab paksuks keeta. Samuti tundus natuke veider karamelli koostisosade lisamise järjekord. Kuna jälgisin retsepti, siis ma väga palju üle 8 minuti ei keetnud ja no ei läinud üldse paksemaks. Kahjuks ei aidanud ka külmkapp. Nii et ma serveerisin mustika-karamellisuppi :P Maitse oli hea, aga no see konsistents…

Idee siit.

341 kcal/100 g

2017-08-03 20.19.10.jpg

  • 12 Digestive küpsist (190 g)
  • 50 g võid
  • 1 purk suhkruta kondenspiima  (315 g)
  • 150 g pruuni suhkrut
  • 50 g võid
  • 2 spl vahukoort
  • soola
  • 200 g marju (kasutasin mustsõstraid)
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 10 g võid
  • 1 tl  tumedat suhkrusiirupit (10 g)

Purusta küpsised köögikombainis. Sulata või ja sega küpsisepuruga. Suru segu 20 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja äärtele ning aseta külmkappi.

Kuumuta paksupõhjalises potis kondenspiim, lisa suhkur ja või. Sega kuni suhkur on sulanud, lisa koor ja keeda segu madalal tulel umbes 8 minutit. Lase jahtuda. Lisa näpuotsaga soola.

Võta koogivorm külmkapist. Kalla marjad koogipõhjale ja vala jahtunud karamell peale. Sulata šokolaad ja või, sega juurde siirup. Nirista segu koogile ja sega kergelt kahvliga triipe tõmmates karamelliga. Lase koogil paar tundi külmas seista, serveerimisel raputa pinnale soolahelbeid.

2017-08-04 16.02.05.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s