Pistaatsia-valge šokolaadi-sidrunikook basiilikuga

Basiilik koogis. Well that’s a first for me. Siiski olen varem saanud basiiliku-laimi makrooni ja see eriti ei meeldinud. Koogis jääb basiilik vaid õrnalt tunda. Aga kui valida, siis ma teinekord ei kasutaks seda. Pole minu jaoks küllalt meeldiv nüanss. Kook tuleb väga rammus ja lääägelt magus, nii et suhkrut võiks vähem panna…või siis rohkem sidrunit.

Idee siit.

505 kcal/100 g

2017-08-04 17.54.442017-08-04 18.09.16

Pistaatsia-muretainas

  • 25 g pistaatsiapähkleid
  • 125 g nisujahu
  • 50 g tuhksuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 75 g külma võid
  • pool muna

Töötle pistaatsiapähklid köögikombainis peeneks jahuks. Lisa jahu, tuhksuhkur, sool ja või ning töötle kuni need on segunenud. Lisa muna ja sega tainas kiirelt ühtlaseks. Vajuta see lapikuks ja pane toidukilesse mässituna tunniks ajaks külmikusse seisma. Seejärel suru see küpsetuspaberiga kaetud 20 cm koogivormi põhja ja äärtele.

Pistaatsiakreem

  • 50 g pistaatsiapähkleid
  • 50 g suhkrut
  • 50 g toasooja võid
  • pool muna
  • näpuotsatäis soola

Töötle pistaatsiapähklid köögikombainis peeneks jahuks. Vala pähklijahu, suhkur, või, muna ja sool kaussi ning vahusta õhuliseks. Vala segu koogipõhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 20 minutit, kuni kook on kuldne. Jahuta täielikult.

Sidruni-basiiliku ganache

  • 200 g valget šokolaadi
  • 60 ml vahukoort
  • 20 g suhkrusiirupit
  • 40 ml sidrunimahla
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • 8 basiilikulehte (2 g)

Haki šokolaad peenelt ja pane kaussi. Kuumuta vahukoor, siirup, sidrunimahl ja -koor kastrulis keemiseni ja vala šokolaadile. Lase minutike seista. Seejärel sega spaatliga aeglaselt ringe tehes ühtlaseks, alustades kausi keskelt ja liikudes äärte suunas. Lisa basiilikulehed ja saumikserda ühtlaseks. Vala ganache koogile ja lase külmikus vähemalt tund aega seista.

Kaunista peenelt hakitud pistaatsiapähklite, basiilikulehtede ja söödavate lilledega.

2017-08-04 17.55.13

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s