Korvikesed tikrivõide ja laimikreemiga

Mõne retseptiga on nii, et kohe seda nähes tead, et pead selle kiirelt järele proovima! Nii ka nende korvikestega. Tegin pool kogusest, aga annan siiski algretsepti kogused, mis natuke ilusamad numbrid :P Mina küpsetasin korvikesed muffinipanni asemel väikestes pirukavormides ja kuna need suuremad, sain kuue asemel viis :P Samuti kulus küpsetamiseks tunduvalt vähem aega. Pärast fooliumi eemaldamist hoidsin neid max 5 min ahjus ja olidki juba valmis! Korvike ise on klassikaline muretäidis, mille täidiseks hapukas suvine tikrivõie, mida katmas värskendav laimikreem.

Idee siit.

12 tk (366 kcal/100 g)

2017-08-13 13.20.02

Korvike

  • 135 g jahu
  • 15 g maisitärklist
  • 35 g tuhksuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 75 g külma võid
  • 1 väike muna

Alusta korvikestest. Määri muffinipanni pesad või väikesed pirukavormid hoolikalt võiga. Sega kuivained võiga purutaoliseks massiks. Lisa muna. Rulli saadud tainas kohe lahti ja täida sellega muffinipanni pesad või väikesed pirukavormid. Tee iga pesa põhja kahvliga paar torget ja tõsta pann või vormid vähemalt 4 tunniks külmkappi.

Korvikeste küpsetamiseks kuumuta ahi 200 kraadini. Pane iga korvikese põhjale ja külgedele foolium ning täida see küpsetuskindlate raskustega. Küpseta 15 minutit. Võta ahjust välja, eemalda foolium raskustega ja küpseta 180-kraadises ahjus veel u 20 minutit, kuni korvikesed on põhjast küpsed. Jahuta jahutusrestil. Minul olid korvikesed pmts kohe pärast fooliumi eemaldamist valmis.

Tikrivõie

  • 200 g tikreid
  • 90 g suhkrut
  • 2 munakollast
  • 90 g võid

Kuumuta tikrid suhkru ja vähese veega keemiseni. Kui tikrid pehmed, siis tõsta tulelt ja lase hetk jahtuda. Lisa munakollased ja vahusta kiiresti. Tõsta tagasi tulele ja vahusta, kuni saad heleda koheva võide. Kalla läbi sõela ja lisa või. Pane külmkappi jahtuma.

Laimikreem

  • 35 g munakollast
  • 40 g suhkrut
  • 16 g maisitärklist
  • 170 g vahukoort
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 20 g võid
  • 200 g toorjuustu
  • 2 laimi koor

Laimikreemi jaoks vahusta munakollased suhkruga. Lisa tärklis. Kuumuta vahukoor vanillisuhkruga potis peaaegu keemiseni. Kalla pool vahukoorest munakollastele, jätkates pidevalt vahustamist. Kalla segu tagasi vahukoorepotti ja kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta segu tulelt, kalla või peale ja lase sel mõni minut seista. Sega ühtlaseks, kata toidukilega ja lase jahtuda. Jahtunud kreem tõsta külmkappi.

Jaga tikrivõie korvikeste vahel. Tõsta korvikesed külmkappi.

Vahusta toorjuust pehmeks. Lisa riivitud laimikoor. Jätkates vahustamist lisa paari lusika täiehaaval jahtunud keedukreem. Pane kreem pritsikotti ja kaunista sellega korvikesed.

2017-08-13 13.19.412017-08-13 13.21.16

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s