Suitsukana-kukeseenelasanje

Klassikaline lasanje on üks mu lemmiktoite. Pole seda megammu valmistanud, aga kuna hetkel on teemas kukeseened, mõtlesin selle seentega variandi järele proovida. Kahjuks oli see minu jaoks pettumus. Tavapärasest lasanjest on asi kaugel. Roog tuleb küll kreemine ja rammus, kuid maitset sel eriti pole. Seened ja kana kaovad juustukastme sisse ära. Ps! Toit maitses mu meelest paremini järgmisel päeval.

Idee siit.

kuuele (172 kcal/100 g)

2017-08-13 18.42.24.jpg

  • 500 g kukeseeni
  • 435 g suitsukanaliha
  • 125 g sibulat
  • 1 spl oliiviõli
  • soola, pipart
  • 15 lasanjeplaati (300 g)

Juustukaste:

  • 2 spl õli
  • 75 g nisujahu
  • 4 dl piima
  • 4 dl vett
  • soola, pipart
  • 200 g riivjuustu

Peale:

  • 250 g mozzarella‘t

Kastmeks kuumuta pannil õli, tõsta jahu kuuma õlisse, sega läbi ning nirista juurde piim ja vesi. Lase pidevalt segades keema tõusta ja hauta seejärel nõrgal kuumusel 5 minutit. Maitsesta soola-pipraga, sega sisse riivjuust.

Haki kukeseened, suitsukana ja sibul. Prae sibul pannil õlis klaasjaks. Lisa kukeseened ja suitsukana ning prae seni, kuni kana ja seened on kuldpruunid. Maitsesta.

Kata lasanjevorm küpsetuspaberiga. Tõsta vormi põhja õhuke kiht kastet. Laota sellele 5 lasanjeplaati, selle peale pool seenesegust ning 1/3 juustukastmest. Seejärel jälle lasanjeplaadid, seened ja kaste. Lao viimane kiht lasanjeplaate ja vala peale ülejäänud kaste. Viiluta mozzarella ja laota kõige pealmiseks kihiks. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 min kuni 40 minutit. Lase enne serveerimist 10 min kuni 15 minutit jahtuda

2017-08-13 18.22.31

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s