Kukeseentega täidetud kanakoivad

Õõõ kuidas ma vihkan täidetud liharoogi. Nii palju jamamist. Pluss pärast veel liha puhastamine. Olen laiskuse tõttu täielik fileeinimene. Kuid vahel siiski tasub veidi vaeva näha, sest tulemus on nii hea. Ülimalt kreemine ja kukeseenene. Täidist jäi mul omajagu üle, selle viskasin 5 minutit enne roa valmimist lihtsalt vormi :P

Idee siit.

kuuele (185 kcal/100 g)

2017-08-16 18.20.21.jpg

  • 1 suur sibul (125 g)
  • 500 g kukeseeni
  • 1 spl oliiviõli
  • soola, pipart
  • 200 g kukeseentega Merevaiku
  • maitse järgi tilli (3 g)
  • 4 kanakoiba (u 1455 g)

Eelkuumuta ahi 200 kraadini.

Haki sibul ja kukeseened. Prae sibul õlis klaasjaks ja lisa kukeseened. Maitsesta soola ja pipraga ning prae kuni seened on valmis. Jahuta natuke ning lisa leigetele seentele Merevaik ja till.

Täida koivad kukeseenekastmega ehk lükka käsi ühest küljest ettevaatlikult liha ja naha vahele nii kaugele kui ulatab. Ürita avaus jätta võimalikult väike ja samas eemaldada nahka võimalikult palju. Niimoodi saad sisse toppida rohkelt täidist ja samas ei valgu see välja. Nüüd siis täida koibade nahaalune kukeseentega ja sulge külje pealt paari hambaorgiga. Maitsesta koivad soola ja pipraga. Pane koivad ahjuvormi ja kata fooliumiga.

Küpseta ahjus 30 minutit, eemalda foolium ja tõsta ahjutemperatuuri 210 kraadini ning küpseta, kuni kana on pealt kaunilt kuldpruun (20 min kuni 30 minutit).

2017-08-16 18.52.39

This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s