Sefiiritort

Olen suur sefiiritordi fänn. Pmts ainus tort, mida poest ostaksin, olekski sefiiritort. Täpsemalt öeldes Pihlaka sefiiritort. See on minu ideaal. Seega ma selle retseptiga väga rahule ei jäänud. Marjad sefiiritordis olid väga harjumatud ja minu jaoks tuli kook liiga vähemagus, sest sefiiri jäi mul kaunistamisest palju üle ja kohupiimakreem oli mahe. Kasutasin selles ricotta‘t, mis mind ka väga häiris. Biskviidiretsept ka ei meeldinud, jäi liiga nätske. Ainult sefiir kukkus hästi välja. Teised sööjad õnneks nii kriitilised polnud ja nautisid nurinata :P

Idee Oma Maitsest.

2017-08-25 15.25.46

Biskviitpõhjad:

  • 3 muna
  • näpuotsatäis soola
  • 3 spl suhkrut
  • 3 spl nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Vahusta munavalged soolaga ja munakollased suhkruga. Seejärel lisa munakollastele jahu koos küpsetuspulbriga. Sega õrnalt juurde ka munavalgevaht. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 16 cm küpsetusvormi. Küpseta 175-kraadises ahjus kuni kooki pistetud tikk jääb kuivaks. Selleks kulub 15 min kuni 20 minutit.

Kreem:

  • 1 dl vahukoort
  • 2 tl suhkrut
  • natuke vanillisuhkrut
  • 200 g kohupiima

Valmista kreem: vahusta koor suhkrutega, lisa kohupiim ja sega läbi.

Toormoos:

  • 50 g külmutatud punaseid sõstraid
  • 1,5 spl suhkrut

Toormoosi jaoks pane marjad suhkruga kaussi ja vurista saumikseriga läbi.

Vahele:

  • 145 g banaani
  • peotäis külmutatud maasikaid ja mustikaid (panin mõlemaid 20 g)

Lõika biskviit kolmeks. Alumisele poolele määri toormoosi, selle peale pane banaaniviilud. Aseta peale kiht biskviiti. Sellele määri kohupiimakreem ja puista rohkelt värskeid või külmutatud marju. Kata kolmanda biskviidiga. Hea oleks, kui tort saaks külmikus olla 4 h kuni üleöö.

Sefiir:

  • 2,5 munavalget
  • 175 g suhkrut
  • 25 ml vett
  • maitse järgi sidrunimahla (panin u 4 tl)
  • meelepärast toiduvärvi

Ühte kaussi pane munavalged, mida hakka vahustama samal ajal, kui segad suhkrusiirupit. Pane suhkur ja vesi potiga tulele, sega ning lase korraks keema tõusta. Alanda kuumust ja lase vaikselt podiseda, ise pidevalt segades. Siirup on valmis, kui suhkur on lahustunud ja taldrikule pannes tekitab siirup tilga, mitte ei valgu laiali. Munavaht on paras siis, kui vahul on tugevad tipud ja see ei voola tagurpidi keeratud kausist välja. Vala siirup ettevaatlikult munavalgevahule, kogu aeg siirupiniret mikseriga „tappes“. Seejärel lisa maitse järgi sidrunimahla ning soovi korral toiduvärvi ja vahusta edasi nii kaua, kuni sefiir hakkab mööda mikserivarsi „üles ronima“. Kata tort tordipritsi abil sefiiriga.

2017-08-25 15.23.122017-08-25 15.25.57

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s