Kukeseenepirukas

Selle piruka rikkusin ära sellega, et tegin selle kandilises vormis, mis jäi liiga väikseks. Ehk siis põhi mahtus ära, kõik seened ka, aga täidist enam eriti peale ei mahtunud. Ehk minu pirukas sai natuke liiga seenene. Põhi on mõnusalt tatrane, kuid väga pudisev, nii et ilusaid tükke pole just kõige lihtsam lõigata. Ahjaa ja kukeseened asendasin sügavkülmas olevate  teiste seentega, mille nimi kunagi meelde ei jää, aga mis maitselt kukeseeni meenutavad.

Idee siit.

2017-08-26 11.56.222017-08-26 12.04.26

Põhi:

  • 90 g toortatrajahu
  • 50 g kaerajahu
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 100 g külma võid
  • 2 spl jääkülma vett

Sega sõelutud jahud soola ja teiste kuivainega, lisa tükeldatud või ja töötle köögikombainis ühtlaseks puruks. Lisa külm vesi, sega kokku tainapalliks, vajuta see lapikuks, keera toidukilesse ja aseta tunniks külmkappi. Seejärel suru tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud 24 cm suuruse (lahtikäiva) vormi põhja ja u 2 cm kõrguselt äärtele, torka keskosa tihedalt kahvliga läbi ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 10 minutit.

Täidis:

  • 1 väiksem sibul
  • võid
  • 400 g kukeseeni
  • soola, pipart
  • 3 muna
  • 1 dl vahukoort
  • 200 g toasooja toorjuustu

Tükelda sibul peeneks ja prae pannil või sees madalal kuumusel klaasjaks (selleks kulub u 8 minutit). Lisa puhastatud kukeseened ja prae edasi, kuni seentest välja tulnud vedelik on aurustunud. Maitsesta soola ja pipraga, lisa veel paar tükki võid ja sega läbi. Klopi munad kergelt lahti, lisa koor ja toasoe toorjuust ning sega ühtlaseks. Kui kasutad maitsestamata toorjuustu, siis haki hulka ka meelepärast rohelist kraami (ma kasutasin rohelist sibulat ja tilli, aga võib lisada ka lehtpeterselli vms). Tõsta seened eelküpsetatud põhjale, aja ühtlaselt laiali, vala peale täidis ja küpseta pirukat ahjus 200 kraadi juures 30 minutit kuni täidis on hüübinud ja hakkab kuldseks muutuma.

2017-08-26 11.54.09

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s