Külluslik metspähkli-šokolaaditort

Mees fännas seda torti täiega, mind aga vaimustas eelmise postituse hapukas kook palju rohkem :P Metspähkli-šokolaaditort oli maitselt küllaltki mahe. Kergelt kumas läbi niisutuseks kasutatud kohvi maitse, aga domineerivaks maitseks oli kihtide vahel olev pähklikreem. Kui nüüd aus olla, siis mu lemmikosa olid hoopis kaunistuseks tehtud kommid :P Ahjaa, biskviiti peaks ka kiitma. See oli täiuslik ehk eriti lihtsasti lõigatav! Nelja kihi puhul oluline faktor!

Idee siit.

2017-08-26 14.39.28.jpg

Biskviit:

  • 40 g võid
  • 30 ml piima
  • 3 muna
  • 90 g suhkrut
  • 90 g nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Biskviidi valmistamiseks sulata või koos piimaga väikeses potis, jäta jahtuma.

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Vala munavahu hulka jahtunud võisegu ja seejärel sõelu sisse jahu. Sega hoolikalt kõik omavahel läbi, et jahutükke sisse ei jääks. Vala pool biskviiditainast küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (16 cm) ja küpseta 180-kraadises ahjus kuni biskviit on kuldne ja sissepistetud tikk jääb kuivaks (mul kulus selleks u 15 minutit). Seejärel küpseta valmis ka teine biskviit. Lase jahtuda.

Pähklikreem:

  • 60 g röstitud metspähkleid
  • 60 g tumedat šokolaadi
  • 1 spl pruuni suhkrut
  • 25 g kookosõli

Kõigepealt vala pähklite peale nii palju vett, et need oleksid kaetud. Jäta need pähklikreemi jaoks vähemalt tunniks likku.

Seejärel nõruta pähklid veest ja vala kannmikserisse. Sulata vesivannil šokolaad ja lase jahtuda. Töötle pähklid kannmikseris kreemjaks massiks, lisa suhkur, kookosõli ja sulašokolaad. Töötle veel kuni saad ühtlase kreemi.

Kreem:

  • 100 ml vahukoort
  • 1 spl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 135 g mascarpone‘t

Vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga kergelt vahtu ja lisa mascarpone. Vahusta kuni saad koheva kreemi.

Niisutamiseks:

  • 1 tass kohvi+ 1 tl suhkrut

Lõika mõlemad biskviidid kaheks. Aseta üks biskviidi kiht tordialusele ja niisuta kohviga.

Määri biskviidikihile 1/3 osa pähklikreemist. Seejärel määri 1/3 osa toorjuustukreemist. Kata siis järgmise biskviidikihiga ja niisuta kohviga. Määri ka sellele pähklikreemi ja toorjuustukreemi. Samamoodi tee kolmanda kihiga. Neljas kiht biskviiti niisuta lihtsalt kohviga.

Šokolaadikate:

  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 40 ml vahukoort

Haki šokolaad väikesteks tükkideks. Kuumuta koor keemiseni ja tõsta tulelt. Sega šokolaaditükid kuuma koore sisse. Sega kuni šokolaad on täielikult sulanud. Vala šokolaadisegu ühtlaselt neljandale biskviidikihile. Lase šokolaadil niriseda ka tordi külgedele. Pane nüüd tort 3 tunniks külma maitsestuma.

Kaunistamiseks:

Kaunistamiseks vahusta koor, suhkur ja kohvipuru omavahel kohevaks. Pritsi kondiitrikoti abil tordile kooretupsud ja aseta iga tupsu peale šokolaadikomm.

2017-08-26 14.37.37

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s