Põldoahummus ja krõbe peekon mustal küüslauguleival

See retsept oli paras häda ja viletsus. Algul mõtlesin hummuse valmistada purgiubadest, aga siis olid Biomarketis juhuslikult lahtiselt müügil kuivatatud põldoad. Rändasid muidugi korvi. Poleks pidanud…pärast leotamist ja tundide viisi keetmist oli neid nii palju, et aimasin, et kõike ära kasutada ei saa. Võtsin siis nami-nami retsepti ette ja tegin selle loogika järgi ehk 2 purki kikerherneid asendasin 480 g keedetud põldubadega… Samas seal antud õlikoguse juures tuli mul rõve kuiv mass. Lisasin siis rohkelt vett ka. Oeh ja nami-namis antud koguse tahini‘t, mis oli liiga suur kogus, sest jäigi alles vaid tahini maitse. Mees arvas, et peaks selle möksi ära viskama. Jäin siiski endale kindlaks ja tegin leivad lõpuni valmis, lisades mehe soovitusel natuke tomatit. Ja külalised sõid kõik ära! Ise pole ma suurem asi hummuse-armastaja ka, nii et ei teagi, kas tulemuseks oli õige kraam. Aga sellise kombona oli söödav küll.

Idee siit ja siit.

plaaditäis

2017-08-26 11.52.25

Hummus

  • 300 g kuivatatud ja üle öö leotatud põldube (kasutasin ära 480 g keedetud põldube)
  • 8 spl oliiviõli
  • 2 spl tahini-pastat (panin 4 spl, polnud hea idee)
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • poole sidruni mahl (oleks võinud rohkem panna, aga mul sai otsa)
  • soovi korral vett
  • soola, pipart

Valmista põldoahummus. Selleks keeda üle öö leotatud põldoad soolvees pehmeks, nõruta ja aseta kaussi. Lisa õli, tahini, vürtsköömned ja sidrunimahl. Mina lisasin ka vett, kuni sain õige konsitentsi. Blenderda kõik ühtlaseks püreeks. Maitsesta soola-pipraga.

  • 80 g toasooja võid
  • 4 küüslauguküünt
  • 8 viilu musta leib (kasutasin ära terve pooliku leiva, oli vist 10 viilu)
  • paar sektoriteks lõigatud tomatit
  • 8 riba peekonit (u 115 g)

Sega kokku või ja peeneks hakitud küüslauk. Määri leivaviilud küüslauguvõiga kokku ja lõika neljaks. Aseta ahjuplaadile ja grilli 200 °C kuumuses umbes 4 minutit. Poolita peekoniviilud ja prae kuumal pannil hästi krõbedaks. Määri igale leivaruudule hummust ning aseta sellele tükike tomatit ja krõbedaks praetud peekonit.

2017-08-26 11.51.32

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s