Suitsulõhekreemiga rukkileivakesed

Kasutasin nõrutatud hapukoore asemel vedelat lahjat hapukoort, nii et mul tuli kreem hästi mahlane. Seistes muutusid rukkileivad seetõttu pehmeks, kuid osadele külalistele meeldiski nii rohkem :P Kreemist jagus peaaegu terve 150-grammise paki Ruissipsi krõpsude täitmiseks.

Idee siit ja siit.

2017-08-26 16.16.23.jpg

  • 130 g hapukoort (kasutasin lahjat ja jätsin nõrutamise osa vahele)
  • 100 g toasooja küüslaugumaitselist toorjuustu
  • 100 g kuumsuitsulõhet
  • hakitud murulauku, tilli, rohelist sibulat
  • pipart, vajadusel soola
  • 2 tl wasabi‘t
  • pakk rukkileivakesi (kasutasin Ruissipsi rohelisi)

Kõigepealt aseta lamedale taldrikule kahekordselt majapidamispaber, laota sellele hapukoor ja kata samuti kahekordse majapidamispaberiga. Lase u pool tundi seista, eemalda pealmine paberikiht, tõsta hapukoor kaussi ja viska ära ka alumine läbi ligunenud paber.

Sega kausis visplit kasutades hapukoor toorjuustuga ühtlaseks kreemiks, lisa hakitud lõhe ja murulauk vm maitseroheline, maitseained ja wasabi ning sega läbi. Tõsta segu kas lusika abil või pritskotti kasutades rukkileivakestele. Serveeri kohe.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s