Šokolaadikook krõmpsuval pähklipõhjal

See kook on iga šokohooliku unistus. Isegi mul oli raskusi ühe tüki lõpetamisega :D Pomm! Taaskord juhtus see, et koogipõhi ei jäänud absoluutselt koogi külge. Aimasin seda ette, sest põhi tuleb alles serveerimisel lisada. Muidugi läks see lõigates valest kohast katki, aga õnneks see elamust ei rikkunud.

Idee siit.

2017-08-27 11.16.07.jpg

Pähklipõhi:

  • 75 g soolapähkleid
  • 75 g suhkrut
  • 75 g tumedat šokolaadi
  • 2 tl plaksuvat suhkrut

Haki pähklid jämedalt.

Sulata suhkur kastrulis karamelliks ja sega kiirelt sisse pähklid. Vala segu küpsetuspaberile ja lase täielikult jahtuda. Haki peenelt.

Sulata šokolaad vesivannil. Sega sisse hakitud karamelliseeritud pähklid ja plaksuv suhkur.

Suru segu 20 cm küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja. Pane serveerimiseni külmikusse.

Gateau Marcel:

  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 200 g võid
  • 160 g munavalgeid
  • 200 g suhkrut
  • 135 g munakollaseid

Sulata šokolaad ja või vesivannil. Vahusta munavalged 1/3 suhkruga tugevaks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased ja 2/3 suhkrust õhuliseks vahuks. Sega šokolaadisegu munakollastega. Viimasena sega sisse vahustatud munavalged.

Vala pool tainast 20 cm küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus u 25 min. Ülejäänud tainas pane seni külma.

Jahuta ahjust võetud kook maha ja seejärel määri sellele ülejäänud tainas. Pane kook vähemalt kolmeks tunniks sügavkülma. Võta kook paar tundi enne serveerimist sügavkülmast välja ja aseta see pähklipõhjale. Kaunista meelepäraselt ja lõika kook külmununa sooja noaga lahti.

2017-08-27 11.11.27-1

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s