Köögiviljadega lihapallid

Need on küll ühed eriti maitsvad lihapallid, mis sisaldavad endas ka arvestatavas koguses köögivilju. Algretseptis oli soovitatud need küpsetada muffinivormis, kuid ma ei hakanud sellega jändama :P Said ilusti ka ahjuplaadil valmis.

Idee Oma Maitsest.

u 30 tk (278 kcal/100 g)

2017-09-03 18.06.33-3.jpg

  • 80 g porgandit
  • 260 g suvikõrvitsat
  • 240 g kollast paprikat
  • 800 g kodust hakkliha
  • 2 muna
  • 2 tl soola
  • 100 g eriti peeneks hakitud sibulat
  • 20 g hakitud peterselli
  • pipart

Riivi porgand, suvikõrvits ja paprika suure riiviga, aseta kaussi, raputa üle soolaga, sega ja jäta 10 minutiks seisma. Vala köögiviljad sõelale ja pigista välja kogunenud vedelik.

Pane tagasi kaussi ja lisa ülejäänud ained. Sega käega ühtlane tainas.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri muffinipesad õliga ja vormi märgade kätega pesadesse 30 lihapalli. Küpseta ahjus u 40 minutit. Poole küpsemise pealt võta vorm ahjust, keera lihapallid lusikaga ümber ja pane ahju tagasi.

Mina vormisin pallid ja asetasin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 30 minutiga olid need valmis, ehk isegi veidi varem. Asi võis muidugi olla ka selles, et küpsetasin kahte plaaditäit korraga ja kasutasin seetõttu pöördõhku, mis ahju temperatuuri tõstab.

2017-09-03 17.25.38-12017-09-03 18.10.08-1

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s