Lihtne kohvimaitseline karamellijäätis

Viimasel ajal on meie perel eriti suur jäätiseisu olnud. Tihti aga valmistavad poejäätised suure pettumuse, nii et üle pika aja valmistasin midagi ise. 4 komponenti ja kiire valmistuskäik. Tulemuseks mõnus magusapomm. Mida veel tahta?

Idee siit.

500-grammise jäätisekarbi täis (231 kcal/100 g)

2017-09-03 15.52.43.jpg

  • 400 ml vahukoort
  • 300 g karamellist kondenspiima
  • 35 ml hästi kanget espressokohvi (panin u 50 ml hästi kanget kohvi)
  • 1 spl Vana Tallinna likööri (kasutasin tiramisu-maitselist)

Vahusta koor koos kondenspiimaga õhuliseks ja pehmeks vahuks. Väldi ülevahustamist. Lisa kohv ja liköör ning sega läbi.

Kalla plastist karpi või muusse sobivasse nõusse ja aseta sügavkülma. Külmunud jäätis tõsta u 15 minutit enne serveerimist toatemperatuurile ja tõmba kuuma vette kastetud jäätiselusikaga jäätisest pallid.

2017-09-02 15.26.50

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s