Mahlane mustika-kookosekeeks (või muffinid)

Keeksidega on mul alati see probleem, et need tulevad kahe peale söömiseks liiga suured. Tahaks nagu pool kogust teha. Mõtlesingi siis keeksi hoopis muffinivormides valmis küpsetada. Minu meelest toimis, kuigi mees väidab, et nõnda küpsetades ei tulnud seda õiget keeksi maitset :D Samuti tundis ta kohe ära, et muffinites on kasutatud toortatrajahu. Mina aga ei oska millegi üle nuriseda. Väga mõnusad muffinid, millele ahjus kergelt karamelline maik juurde tuli.

Idee siit.

7 tk (317 kcal/100 g)

2017-09-07 18.10.29.jpg

  • 125 g mustikaid
  • poole sidruni peenelt riivitud koor ja 2 spl sidrunimahla
  • 50 g nisujahu
  • 50 g toortatrajahu
  • 15 g riisijahu
  • 0,5 spl maisitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 75 g toasooja võid
  • 100 g peensuhkrut
  • 0,5 spl vanillisuhkrut
  • 1 toasoe muna
  • 60 ml piima
  • 20 g kookoshelbeid

Aseta mustikad kaussi, sega sisse sidrunimahl. Sega sõelutud jahud maisitärklise, küpsetuspulbri ja soolaga.

Vahusta või suhkrutega heledaks kohevaks vahuks (kulub u 5 minutit, sest suhkrut on palju), lisa edasi vahustades riivitud sidrunikoor. Seejärel lisa muna ja 1 spl jahusegu. Sega spaatlit kasutades osade kaupa taina hulka piim ja ülejäänud jahusegu, viimasena lisa kookoshelbed.

Tõsta kolmandik tainast võiga määritud ja jahuga ülepuistatud vähemalt 22 cm pikkusesse keeksivormi, mille põhjas on küpsetuspaberi riba. Laota sellele kolmandik mustikatest, kata teise kolmandiku tainaga, seejärel jälle mustikad ja niimoodi kolmas kord veel. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 1 h kuni keskossa sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase keeksil u 10 minutit vormis taheneda, seejärel eemalda vormist ja jäta restile jahtuma.

Mina segasin mustikad kiirelt ja õrnalt taina hulka ja jaotasin taina muffinivormide vahel. Küpsetasin 180-kraadises ahjus u 25 min kuni keskossa torgatud tikk tuli puhtalt välja.

Hoia küpsetist toidukilesse või küpsetuspaberisse keeratuna või õhukindlas anumas toatemperatuuril. Mustika-kookosekeeks on mahlane ja maitsev veel mitu päeva. Serveerides sõelu peale tuhksuhkrut.

2017-09-07 18.10.442017-09-07 18.14.12


 

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s