Kana-päikesekuivatatud tomati vormiroog

Lihtne, kiire, maitsev. Proovige!

Idee siit.

kuuele (107 kcal/100 g)

2017-09-10 13.07.01-1.jpg

  • 1,5 kg kartulit
  • 840 g kanafileed
  • 1 porru (160 g)
  • 20 g oliiviõli
  • soola, pipart
  • Vahemere ürdisegu
  • 3 dl kanapuljongit
  • 200 g tomatipastat
  • 2 dl vahukoort (mul oli 190 ml)
  • 1 spl pestot (20 g)
  • 1 purk päikesekuivatatud tomateid (170 g)

Koori ja tükelda kartulid: väiksemad kartulid u neljaks, suuremad kuueks tükiks. Pane kartulid pliidile potti, lase keema tõusta, lisa sool ja keeda 5 minutit. Seejärel pane kartulid ja natuke vett ahjuvormi ning küpseta 210-kraadises ahjus u 20 minutit (st niikaua kuni valmistad kana ette).

Lõika kana enamvähem sama suurteks tükkideks kui kartul, viiluta porru. Prae porru õlis klaasjaks ja lisa kana, prae 5 minutit. Maitsesta kana soola-pipra ja Vahemere ürdiseguga. Jäta ootele. Kastme jaoks sega kokku kanapuljong, tomatipasta, vahukoor ja pesto, maitsesta soola-pipraga. Haki päikesekuivatatud tomatid. Nüüd võta kartul ahjust ja alanda kuumust 200 kraadini. Lisa vormi kana, puista peale päikesekuivatatud tomatid ja kalla kõik kastmega üle. Küpseta veel 15 minutit või kuni kartul on pehme.

2017-09-10 13.07.242017-09-11 19.10.05

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s