Kerge kinoasalat

Ma ei tea, miks ma seda salatit juba varem polnud valmistanud. See on lihtsalt nii hea! Kinoa on mu lemmikasi, mida lõunaks süüa, eriti kui see kombineerida krõmpsuvate köögiviljadega nagu kurk ja suvikõrvits. Kreemisust lisab feta ning happelisust laimine kaste. Teinekord teeks ainult kastet vähem ja lisaks veidi vähem laimi.

Idee siit.

neljale (85 kcal/100 g)

2017-09-11 17.07.22.jpg

  • 160 g keetmata kinoad
  • 320 ml vett
  • 180 g kurki
  • 250 g tomatit
  • 25 g rohelist sibulat
  • maitse järgi tšillit
  • 5 g peterselli
  • 5 g basiilikut
  • 385 g suvikõrvitsat
  • 65 g sibulat
  • 1 spl oliiviõli
  • 100 fetat

Kaste:

  • 20 ml laimimahla
  • 1 spl veiniäädikat
  • 2 spl extra virgin oliiviõli
  • 10 g küüslauku
  • soola, pipart

Pane loputatud ja kurnatud kinoa veega potti ja keeda pakendil olevate juhiste järgi pehmeks.

Samal ajal kui kinoa haudub, tükelda köögiviljad kuubikuteks, haki maitsetaimed ja aseta kaussi. Suvikõrvits ja sibul kuumuta eelnevalt kergelt oliiviõlis läbi ning lisa seejärel kaussi teiste koostisainete hulka. Lisa ka keedetud ja veidi jahtunud kinoa.

Sega kokku kastmeained, vala salatile ning sega kõik koostisained läbi. Raputa peale fetatükke.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kerge kinoasalat

  1. Kati says:

    Väga väga maitsev salat, isegi aastane poeg sõi suure isuga. Mõnusa maitsenüansi annab kastmele küüslauk.

    Like

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s