Lemon bar ehk sidruniruudud

Üllataval kombel polnud minusugune sidruniarmastaja varem sidruniruudukesi valmistanud. Õnneks ei pidanud neis ka pettuma. All on mõnus mure küpsisepõhi, mis ka paljalt väga hästi maitseb (nimelt küpsetasin esimese põhja vale suurusega vormis, nii et otsustasin selle lihtsalt ära süüa :D). Peal aga hapukas sidrunivõie. Can’t go wrong with that!

Idee siit.

445 kcal/100 g

2017-09-13 17.43.52.jpg

Põhi

  • 70 g toasooja võid
  • 50 g tuhksuhkrut
  • 85 g mandlijahu
  • 60 g nisujahu
  • näpuotsatäis soola

Täidis

  • 1,5 suurt sidrunit (5 g koort, 80 ml mahla)
  • 65 g pruuni suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1 muna
  • 2 munakollast
  • 35 g võid

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Vahusta või tuhksuhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa ülejäänud põhja koostisosad ja sega tainas ühtlaseks. Suru tainas 20 cm küpsetuspaberiga kaetud koogivormi, tee kahvliga sisse augud ja küpseta u 20 minutit.

Vahusta ühe sidruni koor ja 1,5 mahl suhkru, soola, muna ja munakollastega vesivannil. Lisa või. Kalla saadud võie läbi sõela koogipõhjale. Küpseta veel 15 minutit.

Lase jahtuda ja lõika meelepärase suurusega ruudukesteks.

2017-09-13 17.37.10.jpg2017-09-13 17.43.29.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s