Lemon bar ehk sidruniruudud

Üllataval kombel polnud minusugune sidruniarmastaja varem sidruniruudukesi valmistanud. Õnneks ei pidanud neis ka pettuma. All on mõnus mure küpsisepõhi, mis ka paljalt väga hästi maitseb (nimelt küpsetasin esimese põhja vale suurusega vormis, nii et otsustasin selle lihtsalt ära süüa :D). Peal aga hapukas sidrunivõie. Can’t go wrong with that!

Idee siit.

445 kcal/100 g

2017-09-13 17.43.52.jpg

Põhi

  • 70 g toasooja võid
  • 50 g tuhksuhkrut
  • 85 g mandlijahu
  • 60 g nisujahu
  • näpuotsatäis soola

Täidis

  • 1,5 suurt sidrunit (5 g koort, 80 ml mahla)
  • 65 g pruuni suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1 muna
  • 2 munakollast
  • 35 g võid

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Vahusta või tuhksuhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa ülejäänud põhja koostisosad ja sega tainas ühtlaseks. Suru tainas 20 cm küpsetuspaberiga kaetud koogivormi, tee kahvliga sisse augud ja küpseta u 20 minutit.

Vahusta ühe sidruni koor ja 1,5 mahl suhkru, soola, muna ja munakollastega vesivannil. Lisa või. Kalla saadud võie läbi sõela koogipõhjale. Küpseta veel 15 minutit.

Lase jahtuda ja lõika meelepärase suurusega ruudukesteks.

2017-09-13 17.37.10.jpg2017-09-13 17.43.29.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid