Üllataval kombel polnud minusugune sidruniarmastaja varem sidruniruudukesi valmistanud. Õnneks ei pidanud neis ka pettuma. All on mõnus mure küpsisepõhi, mis ka paljalt väga hästi maitseb (nimelt küpsetasin esimese põhja vale suurusega vormis, nii et otsustasin selle lihtsalt ära süüa :D). Peal aga hapukas sidrunivõie. Can’t go wrong with that!
Idee siit.
445 kcal/100 g
Põhi
- 70 g toasooja võid
- 50 g tuhksuhkrut
- 85 g mandlijahu
- 60 g nisujahu
- näpuotsatäis soola
Täidis
- 1,5 suurt sidrunit (5 g koort, 80 ml mahla)
- 65 g pruuni suhkrut
- näpuotsatäis soola
- 1 muna
- 2 munakollast
- 35 g võid
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Vahusta või tuhksuhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa ülejäänud põhja koostisosad ja sega tainas ühtlaseks. Suru tainas 20 cm küpsetuspaberiga kaetud koogivormi, tee kahvliga sisse augud ja küpseta u 20 minutit.
Vahusta ühe sidruni koor ja 1,5 mahl suhkru, soola, muna ja munakollastega vesivannil. Lisa või. Kalla saadud võie läbi sõela koogipõhjale. Küpseta veel 15 minutit.
Lase jahtuda ja lõika meelepärase suurusega ruudukesteks.