Paksul blondie-põhjal pehme granadillikook. Midagi täpselt minu maitsele, nagu Maja Vase retseptid ikka. Ema meelest oli kook liiga hapu, aga minu meelest tasakaalustas ülimagus blondie hapuka mousse‘i ja tarretise ilusti ära. ps! Lagritsat selles koogis tegelikult tunda ei jää. Ehk vaid kerge noot.
Idee siit.
303 kcal/100 g
Blondie-põhi:
- 100 g võid
- 100 g valget šokolaad
- 1,5 muna
- 75 g suhkrut
- 1 tl lagritsapulbrit
- 50 g nisujahu
- näpuotsatäis soola
Sulata või ja valge šokolaad vesivannil. Vahusta munad suhkru ja lagritsapulbriga ning sega šokolaadi-võisegu hulka. Sega sisse ka jahu ja sool.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus u 25 min. Lase täielikult maha jahtuda.
Granadilli-mousse:
- 3 lehte želatiini
- 200 ml granadillimahla
- 30 g tuhksuhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 spl sidrunimahla
- 120 ml vahukoort
- 120 g jogurtit (kasutasin Alma Kreeka jogurtit)
Pane želatiinilehed u 5 minutiks külma vette paisuma. Kuumuta granadillimahl, tuhksuhkur, vanillisuhkur ja sidrunimahl kastrulis keemiseni. Pigista želatiinist üleliigne vesi välja ja sega kastrulis olevate ainetega. Sega hoolikalt kuni želatiin on lahustunud. Vala segu kaussi ja pane mõneks ajaks külmikusse jahtuma.
Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Lisa sellele jogurt ja vahusta veel veidi.
Sega vahukoore-jogurtisegusse jahtunud granadillisegu ja vala see blondie-põhjale. Pane kook mõneks tunniks külmikusse.
Granadillitarretis:
- 100 ml granadillimahla
- 15 g tuhksuhkrut
- 1 leht želatiini
Pane želatiinilehed u 5 minutiks külma vette paisuma. Kuumuta granadillimahl ja tuhksuhkur kastrulis keemiseni. Pigista želatiinist üleliigne vesi välja ja sega kastrulis olevate ainetega. Sega hoolikalt kuni želatiin on lahustunud. Vala segu kaussi ja pane mõneks ajaks külmikusse jahtuma.
Vala jahtunud tarretis õhukese kihina mousse‘i peale ja lase tunnike tarduda.
Kaunista kook meelepäraselt.