Singi-juustustritsel

Alati, kui lubatakse rohke täidisega küpsetist, on mul ootused kõrged, kuid minu jaoks pole vist kunagi küllalt täidist :( Ikka kipub kuivaks jääma. Tainas oli väga mõnus though. ps! Mina pealeraputamiseks nii palju juustu ei jätaks, sest enamik sellest lõpetab ikka ahjuplaadil :P

Idee siit.

290 kcal/100 g

2017-09-14 18.49.17.jpg

Tainas:

  • 25 g pärmi
  • 2 spl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 2,5 dl piima
  • u 500 g jahu (panin 450 g)
  • 100 g toasooja võid

Täidis:

  • 200 g sulatatud juustu (soovitavalt maitserohelisega)
  • 150 g sinki
  • 4 spl peeneks hakitud tilli (panin 20 g)
  • 200 g riivitud juustu
  • 1 lahtiklopitud muna (peale määrimiseks)

Hõõru pärm suhkru ja soolaga ühtlaseks. Kuumuta piim käesoojaks (37 kraadi) ning vala segades pärmile. Lisa segades juurde jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida u 30 minutit.

Kerkinud tainas pane jahusele lauale ning sõtku kergelt lahti. Seejärel rulli piklikuks. Määri peale sulatatud juust. Haki sink väikesteks tükkideks ning laota see sulatatud juustule. Lisa ka hakitud till ja 150 g riivitud juustu. Rulli tainas pikemast servast kokku, seejärel lõika rull pikuti pooleks ning põimi küpsetis kokku, ettevaatlikult rulle üksteisest üle tõstes. Tõsta seejärel rull küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase sel rätiku alla u 15 minutit kerkida. Seejärel pintselda pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures 25 min kuni 30 minutit. 5 minutit enne küpsetamise lõppu raputa peale järelejäänud 50 g riivitud juustu.  Peale küpsemist piserda kergelt veega üle.

2017-09-14 17.44.36.jpg2017-09-14 18.45.10.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s