Koogikesed vaarika ja lagritsaga

Need koogikesed olid nii ilusad, et lausa patt oli neid lahti lõigata ja sõpradele laiali jagada :P Põhjaks on krõbe mandliküpsis, mida katmas hapukas ja värskendav vaarika-mousse ning kaunilt kuldsed lagritsa-ganache‘i tipud. Imeline kombo!

Idee siit.

3 suurt koogikest (321 kcal/100 g)

2017-09-15 16.19.54.jpg

Mandlipõhi lagritsaga:

  • 75 g mandleid
  • 75 g suhkrut
  • 0,75 tl lagritsapulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 35 g munavalgeid

Rösti mandleid 200-kraadises ahjus u 5 minutit, kuni need on kuldsed. Lase jahtuda.

Töötle pooled neist köögikombainis jahuks ning haki ülejäänud jämedalt.

Sega mandlijahu, mandlitükid, suhkur, lagritsapulber ja jahu omavahel kokku. Lisa munavalged ja sega hoolikalt läbi.

Jaota tainas kolme 12 cm küpsetuspaberiga kaetud koogivormi vahel ja küpseta 175-kraadises ahjus 15 min. Lase täielikult jahtuda.

Vaarika-mousse:

  • 1 leht želatiini
  • 75 g vaarikaid
  • 35 g suhkrut
  • näpuotsatäis vanillisuhkrut
  • 0,5 spl sidrunimahla
  • 50 ml vahukoort
  • 50 g lahjat hapukoort (algretseptis oli kasutatud 10-protsendilist jogurtit)

Pane želatiin külma vette paisuma. Kuumuta vaarikad, suhkur, vanillisuhkur ja sidrunimahl keemiseni ja lase umbes 5 minutit vaiksel tulel podiseda.

Pigista želatiinist üleliigne vesi välja ja sega kuuma vaarikamassi sisse. Aja segu läbi sõela ja lase toasoojani jahtuda.

Vahusta vahukoor eraldi nõus pehmeks vahuks. Lisa hapukoor ja sega õrnalt läbi.

Lisa veidi vahukoort toasooja vaarikapüreesse ning seejärel sega hulka ka ülejäänud vahukoor. Jaota vaht 4 cm silikoonvormidesse ja pane need vähemalt 3 tunniks kuni üleöö sügavkülma.

Lagritsa-ganache:

  • 50 g valget šokolaadi
  • 25 ml vahukoort
  • 7 g siirupit
  • 0,5 tl lagritsapulbrit

Sulata šokolaad vesivannil. Aja vahukoor ja siirup kastrulis keema ning vala šokolaadile. Hakka kausi keskelt segama, kuna saad ilusa siidise ja läikiva ganache‘i. Soovi korral saumikserda läbi. Maitsesta ganache‘i lagritsapulbriga ning pane see mõneks tunniks külmikusse, et see veidi tahkuks, kuid oleks veel pritsitav.

Koogikeste kokkupanekuks aseta vaarika-mousse‘d koogipõhjadele ning lase neil külmikus sulada. Pane lagritsa-ganache pritskotti ja kaunista sellega koogikesed. Soovi korral lisa ka vaarikaid ja muud meelepärast.

2017-09-15 16.20.06

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s