Kartuli ja riisi pajaroog punaste läätsedega

See retsept tundus päääris kummaline. Riis, läätsed ja kartul ühes roas? Tulemuseks oli aga kartulipudrulaadne kreemiselt mõnus õhtusöök, mis sobis väga hästi kotlettide kõrvale.

Idee siit.

kuuele-seitsmele (83 kcal/100 g)

2017-09-17 19.26.00

  • 1 spl oliiviõli
  • 115 g sibulat
  • 180 g riisi
  • 180 g punaseid läätsi
  • 2 tl karripulbrit
  • 1 l + 480 ml kuuma vett
  • 660 g kartuleid
  • 1 ½ tl soola
  • 20 g küüslauku

Aja paksema põhjaga pott kuumaks ning vala sinna õli ja hakitud sibulad. Prae paar minutit. Lisa riis, läätsed ja karripulber. Prae minut-paar. Lisa liiter kuuma vett. Hauta kaane all 10 minutit. Lisa õhukesteks ratasteks lõigatud kartulid, sool ja 480 ml kuuma vett. Sega ning hauta kaane all, kuni kartulid on pehmed. Haki küüslauk peeneks, lisa roale ja sega läbi. Maitse ning lisa vajadusel soola.

2017-09-17 19.19.52

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s