Kukeseene-juustukaste

See retsept on täiuslik. Kukeseene maitse ei oleks saanud enam rohkem särada. Oleksin tahtnud kohe mitu portsu süüa :D

Idee siit.

kuuele (98 kcal/100 g)

2017-09-20 18.48.36.jpg

  • 300 g pruuni riisi, toortatart või kinoad (keedetult oli mul 600 g pruuni riisi)
  • 180 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • 1 spl oliiviõli
  • 15 g võid + 15 g võid
  • u 1 kg kukeseeni (mul oli 990 g)
  • 445 g suvikõrvitsat
  • 400 g (2 pakki) sulatatud juustu
  • soola, pipart
  • 20 g värsket tilli

Keeda riis, tatar või kinoa soolaga maistestatud vees vastavalt pakendi juhistele ning vajadusel nõruta.

Haki sibul ja küüslauk peeneks. Prae hakitud sibulat keskmisest pisut madalamal kuumusel õli ja või sees kuni see on klaasjas (kulub u 8 minutit), lisa küüslauk ja prae veel minut. Lisa puhastatud seened (suuremad võid väiksemaks hakkida) ja prae neid, kuni seentest eraldunud vedelik on ära keenud.

Lõika suvikõrvits väiksemateks viiludeks või tükkideks ning lisa seentele. Lisa ka võid, maitsesta soola ja pipraga ning prae veel mõned minutid aeg-ajalt segades kuni suvikõrvits on läbi küpsenud (võib jääda krõmps). Lisa hulka pakk sulatatud juustu ja kuumuta segades pisut, et tekiks ühtlane kaste.

Serveeri kohe koos riisi, tatra või kinoaga, haki peale värsket tilli.

2017-09-20 18.39.16.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s